Ιδέες για να διαβάζουν τα παιδιά χωρίς τσακωμούς


     Μερικές φορές το διάβασμα είναι από τις δυσκολότερες στιγμές της μέρας, ειδικά τώρα που αυτό το διάστημα ο γονιός έχει να διαχειριστεί τον περισσότερο φόρτο εργασίας στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται περισσότερη διαχείριση του χρόνου από τον γονιό ώστε ο μαθητής να παρακολουθήσει την online διδασκαλία, να βγάλει φωτοτυπίες τα φυλλάδια και κάτω από την επίβλεψη του να διαβάσει το μάθημα της μέρας και να λύσει τις ασκήσεις που μπορεί να του έχουν ζητηθεί.
     Το καθήκον να εξηγήσει κάποιες από τις ασκήσεις του παιδιού, πέφτει στον γονιό και ίσως να χρειάζεται να κάνει ένα φρεσκάρισμα στην ύλη ώστε να μπορεί να βοηθήσει το παιδί του. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν μερικές πρακτικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν περεταίρω την διδασκαλία των παιδιών στο σπίτι, μερικές από αυτές ακολουθούν πιο κάτω:
  • ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: Συμφωνείστε για την ώρα που θα γίνει η διδασκαλία, τον υπολογιστή που θα χρησιμοποιηθεί, το μέρος και μέχρι τι ώρα θα διαβάζουν τα παιδιά.
  • Ετοιμάστε μια λίστα υπενθύμισης που θα περιλαμβάνει τι έχει να κάνει το παιδί κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας και με κάποιο τρόπο βάλτε την σε μια περιοχή του σπιτιού που θα μπορεί να έχει πρόσβαση το παιδί και να γνωρίζει τι έχει να κάνει την κάθε μέρα. Επιβραβεύετε το όταν φέρει τις υπευθυνότητες  που έχει εις πέρας.
  • Απομακρύνετε διάφορους αντιπερισπασμούς που μπορεί να υπάρχουν στο περιβάλλον, όπως ένα αδελφάκι που μπορεί να παίζει εκείνη την ώρα, την τηλεόραση ή κάποιο παιχνίδι που μπορεί να αποσπά το διάβασμα του παιδιού.
  • Σιγουρευτείτε ότι έχει φάει κάτι ελαφρύ πριν από το μάθημα ή ότι έχει επισκεφτεί την τουαλέτα ώστε να μην το ζητά κατά την διάρκεια της διδασκαλίας.
  • Δώστε σημασία να ακούσετε τι λένε και ζητήστε να σας περιγράψουν τι άκουσαν την συγκεκριμένη μέρα στην online διδασκαλία. Ακούστε με ενδιαφέρον!
  • Κάντε το μάθημα σαν μικρό διαγωνισμό, όταν θα έχετε να κάνετε κάποιες ασκήσεις σε φύλλα εργασίας. Για παράδειγμα πείτε: "Πόσες ασκήσεις μπορείς να κάνεις σε 10 λεπτά;" Βοηθήστε παράλληλα το παιδί και επιβραβεύστε το για την προσπάθεια του.
  • ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ: Βάλτε πάντα στο πρόγραμμα μερικά λεπτά για διάλειμμα μεταξύ του μαθήματος και των ασκήσεων για παιχνίδι, χορό, τρέξιμο κλπ.
  • Φροντίστε να γίνονται μικρές μερίδες ασκήσεων ανά τακτά διαστήματα, μην πιέζεται το παιδί να τα κάνει όλα μαζί.
  • Μην πέσετε στην παγίδα να συγκρίνεται τα παιδιά σας μεταξύ τους, αν για παράδειγμα το ένα προχωρά με τα μαθήματα του και το άλλο όχι. Βρείτε τρόπους να τα ενθαρρύνεται χωρίς απειλές και συγκρίσεις. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και θέλει τον δικό του τρόπο μεταχείρισης.
Καλή δύναμη και θα τα καταφέρουμε!
Lovely Childhood

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαγιάτικο Στεφάνι

Τρισδιάστατες κάρτες για την γιορτή της μητέρας

Ιδέες για Ανοιξιάτικες Κατασκευές