Ψυχική Ανθεκτικότητα και Παιδί

 




     Στις μέρες μας, σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που περνάμε είναι εύκολο να χάσουμε τον έλεγχο και να μεταφέρουμε το άγχος μας άθελα στα παιδιά μας. Δυστυχώς τα θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε είναι πολλά, οικονομικά, διαπροσωπικά, εργασιακά και πάει λέγοντας. Μέσα σε όλα αυτά είναι και η υγιής διαπαιδαγώγηση και φροντίδα του παιδιού μας που και αυτό με την σειρά του έρχεται αντιμέτωπο με όλο αυτό το χάος το οποίο βιώνει με την δική του οπτική πλευρά.
     Ένας από τους στόχους μας σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση είναι να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να βρει τρόπους να αποβάλει το περιττό άγχος και να βιώσει δημιουργικά αυτή την κατάσταση. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και το παιδί μας να αποβάλει το περιττό άγχος. Ίσως είναι από τις μόνες περιόδους της ζωής σας που μπορείτε να περάσετε τόσο χρόνο με το παιδί σας και να δημιουργήσετε αυτό το χάος που επικρατεί γύρω σας σε μια πιο δημιουργική κατάσταση.
     Μερικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε μια πιο δημιουργική περίοδο με το παιδί σας και να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει πιο ψυχικά ανθεκτικό:
  • Διαθέστε χρόνο να ακούσετε το παιδί σας και τι θέλει πραγματικά να σας πει. Κατανοήστε καλύτερα τα θέλω του και τις προτιμήσεις του και κάντε το να νιώσει αποδεκτό αυτά.
  • Είναι η καλύτερη περίοδος για να προπονήσετε την υπομονή σας με το παιδί σας και την υπομονή του παιδιού σας, για να κτίσετε όρια και κανόνες που κάτω από άλλες συνθήκες δεν είχατε τον χρόνο να το κάνετε.
  • Δείξετε του την αγάπη σας με όσο περισσότερους τρόπους μπορείτε.
  • Αναθέστε του κάποιες μικρό - εργασίες μέσα στο σπίτι και κάντε το να νιώσει σημαντικό.
  • Επικροτήστε το για τις εργασίες που έφερε εις πέρας μέσα στο σπίτι ή δώστε του κίνητρα για να τις φέρει εις πέρας.
  • Μαγειρέψτε υγιεινά φαγητά και μιλήστε του για την αξία της υγιεινής διατροφής.
  • Μην κάνετε μόνο καθιστικές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. Παίξετε με μια μπάλα, κάντε γυμναστική μέσα από βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
  • Μην ξοδεύετε πολλή χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή το tablet. Δημιουργείστε με ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευές και έργα ζωγραφικής. Κάντε μια έκθεση μέσα στο σπίτι με αυτά ώστε να τα δουν τα μέλη της οικογένειας.
  • Σεβαστείτε τα όρια του και μάθετε το να σέβεστε τα δικά του.
Σας εύχομαι όσο περισσότερο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας!
Εικόνα από pixabay

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαγιάτικο Στεφάνι

Ιδέες για Ανοιξιάτικες Κατασκευές

Το ουράνιο τόξο της αυτοπεποίθησης: Πώς να την αποκτήσουν τα παιδιά